Nick van Uden

Nick van Uden

“accordion”

Niek van Uden-Luteijn (1984, Oosterhout) ontdekte als kind via de koptelefoon van zijn ouders’ stereo de wonderlijke wereld van de muziek, met kindidolen van Mozart en Vivaldi tot Paul Simon en Billy Joel. Toen hij als achtjarige mocht kiezen om een instrument te bespelen, viel hij als een blok voor de muziekjuf… en de accordeon. Sindsdien heeft hij via de klassieke muziek en de Oost-Europese volksmuziek die hij op de muziekschool speelde een brede waaier aan stijlen beoefend en aan het Fontys conservatorium in Tilburg zijn diploma behaald.

Als beroepsmusicus is zijn praktijk zo breed als het repertoire voor het accordeon. Als accordeonist speelt hij op dit moment vooral folk en componeert en arrangeert hij voor zijn kwartet Té en met andere samenstellingen zoals BmB en Two catch a raindrop. Hij tourde met deze groepen in het grootste gedeelte van Europa en Canada. Met Té nam hij twee albums met eigen muziek op. Hij dirigeerde jarenlang twee orkesten van accordeonvereniging de Lustige Klanken in Bergeijk. Daarnaast werkt hij in het basisonderwijs en geeft kinderen van 8 tot 80 accordeonles. Nieuwe uitdagingen de afgelopen jaren zijn werken met muziek in de dementiezorg en met allochtonen om via liederen de Nederlandse taal te leren.

Bij de accordeonles staan aan de ene kant jouw doelen en muziekvoorkeur centraal. Daarnaast laat ik iedereen met zoveel mogelijk verschillende soorten muziek kennismaken, of het nu traditionele accordeonmuziek is zoals Franse musette of Amerikaanse cajun muziek, of Queen en Mozart. Spelenderwijs trainen we alle vaardigheden die bij het musiceren nodig zijn, afhankelijk van de richting die jij op wilt.

Meer informatie over mij, mijn onderwijs en activiteiten kan je vinden op www.windwijs.nl